Kontakt

Opplev noen av Norges beste restauranter og spisesteder

I Norges byer finnes det mange glimrende restauranter som på hver sin måte er flotte eksponenter for norsk og utenlandsk mat. Her er noen restauranter du bør vurdere dersom du befinner deg i en av følgende byer:

Bergen

Maten som serveres på Marg & Bein er autentisk og lidenskapelig. Her får man rustikke retter som tar utgangspunkt i tradisjonelle oppskrifter, men som tar en moderne tilnærming. Marg & Bein, som navnet tilsier, fokuserer på forsømte deler av dyret som likevel er smakfulle. Det er mer til et dyr enn en god filét, sies det. Marg & Bein ligger i Fosswincelsgate 18, som er kun minuttet fra Grieghallen og Universitetet i Bergen.

Bryggen Tracteursted er kjent for å servere mat av høy kvalitet som er laget på ferske, lokale råvarer. Menyen er moderne og samtidig inspirert av bergensk og hanseatisk matkultur. Her kan gjestene få servert bergensk fiskesuppe, akevittmarinert røkelaks, panerte torsketunger, gravet hjort med remulade og rognebærgelé – og pottekjøtt – som er en tradisjonsrik rett fra Bergen. Lokalet på Bryggen er preget av respekt for den historiske betydningen som bygningen har i bybildet.

Den historiske rammen og bruken av lokale råvarer skaper en spennende restaurant sentralt beliggende i Bergen sentrum, kun 400 meter fra Fisketorget.

Oslo

Menyen hos Eik oppdateres ukentlig og består av eksklusive og mettende menyer. Alle retter benytter de beste råvarer tilgjengelig. Dette er for hele tiden å utarbeide nye, spennende retter, slik at gjester kan nyte en ny smaksopplevelse hver gang de besøker Eik. Restauranten byr på talentfulle, kreative kokker og en vennlig betjening. Med sin sentrale beliggenhet rett over Nasjonalgalleriet er det lett å ta seg hit via kollektivtrafikk eller til fots.

Oslofjorden og Aker brygge

Fisk- og skalldyrretter utgjør hoveddelen av menyen hos Onda Sea. I tillegg har kjøkkensjefen valgt ut noen klassiske kjøttretter for de som foretrekker det. Her kan gjester også velge sesongens 3-retters og ikke minst fristelser som valrhona sjokolademousse med pasjonsfrukt og crumble, og norske oster med marmelade og nøttebrød til dessert. Onda Sea i Oslo ligger hyggelig til i hjertet av Oslo, cirka ti minutters gange fra Nationaltheatret stasjon.

Trondheim

Credo tilbyr man menyer basert på de beste råvarene i regionen. I stedet for en tradisjonell à la carte-meny, komponeres det retter og menyer ut fra de råvarene som til enhver tid er tilgjengelige. Maten ligger til grunn for vinvalgene, og det settes sammen vinmenyer som på best mulig måte fremhever smakene i hver enkelt rett. Hos Jossa Mat og Drikke i andre etasje kan du vente deg smaksrik, ærlig og veltilberedt mat. Jossa blir drevet av de samme personene som driver storebroren Credo restaurant i første etasje.

I helt unike lokaler finner man Baklandet Skydsstation. Dette er en fredelig og idyllisk kafé hvor man kan nyte mat og drikke i gammeldagse omgivelser. Det serveres hjemmelaget mat på egne oppskrifter. Kafeen ligger på Bakklandet, ikke langt unna Gamle Bybro og verdens eneste sykkelheis. I 2012 ble Skydsstationen kåret til årets kafé av National Geographic.